Wat is Cinetree

Wat is Cinetree? Cinetree wil films met een maatschappelijke relevantie een duidelijk podium gaan geven. De meeste video-on-demand diensten richting zich op de grote producties, met name series die iedereen aan de buis gekluisterd houdt. Cinentree vindt daar niets mis mee, maar merkt wel dat films en documentaires met een betekenis steeds verder worden weggestopt. Daarom is initiatiefnemer Hanna Verboom in oktober 2014 gestart met Cinetree.

Geen winstoogmerk

Cinetree heeft geen winst op het oog. De abonnementsgelden worden namelijk – naast uiteraard het aankopen van de rechten van de films op de streamingdienst zelf – gebruikt om nieuwe films en documentaires te maken. Daarbij heeft Cinetree dan ook als visie om ‘een keurmerk te worden voor films en documentaires met een hoge maatschappelijke relevantie’. Op termijn is het de insteek om deze rol niet alleen via de eigen streamingdienst te vervullen, maar ook als spreekbuis te fungeren op andere kanalen.

Wat is Cinentree in de praktijk? Voor 5,99 per maand krijg je toegang tot het aanbod van Cinetree. Kies je ervoor om in één keer een abonnement voor een jaar af te sluiten, dan betaal je slechts 4,99 per maand. De inkomsten worden overigens gebruikt om nieuwe films te ontwikkelen. Behalve het volledige aanbod krijg je als abonnee van Cinetree ook toegang tot extra content. Vaak exclusief materiaal zoals interviews, korte films, online premières en blogs.
Wat is Cinetree

Iedere week verschijnen er twee nieuwe films op Cinetree, deze zijn gekozen door de curators. Je kunt de film een maand lang kijken, waarna er dus weer nieuwe films zullen worden gekozen. Ook maakt er iedere maand een gastcurator zijn opwachting. Hij of zij zal een film selecteren aan de hand van een actueel onderwerp. Na de maand gaan de films naar het archief. Als abonnee heb je toegang tot dit archief. Wil je films uit het archief nogmaals kijken, of heb je deze gemist omdat jij je pas later hebt aangesloten bij Cinetree, dan kun je deze alsnog voor een klein bedrag kijken. Cinetree is net zoals de grote video-on-demand diensten te gebruiken via zowat alle devices. Tablet, smartphone, laptop, de ouderwetse desktop pc en de diverse mediaplayers zoals Apple TV en Google Chromecast.