Hoe werkt Cinetree?

Hoe werkt Cinetree? Het antwoord is helder: heel eenvoudig en modern. Aanmelden en gebruik maken is van alle gemak voorzien en tegelijkertijd maakt Cinetree gebruik van alle moderne mogelijkheden. Je kunt dan ook kijken naar de films en documentaires via de video-on-demand dienst op al je divices.

Aanmelden voor Cinetree

Via de website van Cinetree kun jij je eenvoudig aanmelden. Hoe werkt Cinetree vervolgens? Om je account te koppelen aan een giro- of bankrekening wordt er eenmalig drie cent van je rekening afgeschreven. Daarop volgt een bevestiging van je registratie met alle gegevens. Voor €5,99 per maand heb je vervolgens toegang tot het aanbod. Dit bedrag wordt iedere maand automatisch afgeschreven, tot het moment dat je besluit om je af te melden. Ook kun je kiezen om in één keer voor een jaar te betalen, dan ben je slechts €4,99 per maand kwijt. Wanneer je het abonnement wilt opzeggen kan dit eenvoudig via de website van Cinetree. Daarnaast ook via de supporter op Twitter, Facebook en mail. Betalen kan zowel via iDeal als met een creditcard. De enige restrictie is dat je minimaal zestien jaar oud moet zijn om een account aan te kunnen maken. Hoe werkt Cinetree zonder abonnement? Op dit moment is het nog niet mogelijk om losse films te bekijken zonder dat je een abonnement hebt. Cinetree is wel van plan om het in de toekomst mogelijk te maken dat je losse films kunt bekijken voor een marktconform bedrag.
Hoe werkt Cinetree

Iedere week wordt het aanbod ververst met minimaal twee nieuwe films en documentaires, maar hoe werkt Cinetree dan als gebruiker? Wanneer je een account hebt aangemaakt kun je direct kijken via je laptop of desktop pc. Daarnaast kun je in de app-stores van Google Play en Apple de applicatie binnenhalen. Hiermee kun je kijken via je tablet of smartphone. Hoe werkt Cinetree op tv? Ook dat is mogelijk. Hiervoor kun je het gemakkelijkste een mediaplayer gebruiken. De meest gebruikte mediaspelers zijn de Apple TV en de Google Chromecast. De Apple TV is een kastje dat je rechtstreeks aansluit op je televisie. Met de app hierop gedownload kun je vervolgens rechtstreeks Cinetree op tv kijken. De Chromecast is eigenlijk een iets uit de kluiten gewassen usb-stick, die je in een hdmi-poort van je televisie stopt. Je tablet of smartphone gebruik je nu als afstandsbediening. Daarop start je de app van Cinetree, kiest de film en druk vervolgens op het Chromecast-knopje op je tablet. Vervolgens wordt de film op je televisie geprojecteerd.

Full HD en ondertiteld

Eenmaal op de website, in het systeem of in de applicatie kun je iedere film uit het aanbod zo vaak kijken als je wilt. Hoe werkt Cinetree ten aanzien van beeldkwaliteit, downloadmogelijkheden en ondertiteling? Alle producties zijn in principe te zien in full HD. Het kan voorkomen dat de kwaliteit minder is, dit komt dan meestal omdat het systeem automatisch de kwaliteit aanpast aan de snelheid van de internetverbinding. Alle niet Nederlandstalige films zullen worden ondertiteld. Per account is het mogelijk om op twee devices tegelijk te kijken. Net zoals bij alle andere streamingdiensten is het niet mogelijk om films of documentaires te downloaden. Films die na een maand uit het actuele aanbod verdwijnen gaan naar het archief. Daar zijn de films dan nog wel te bekijken, echter voor een kleine vergoeding.