Hanna Verboom

Voor Hanna Verboom in Nederland aankwam had ze al een aardige wereldreis in haar rugzak zitten. Ze werd geboren in het Belgische Vilvoorde en groeide op in Kenia, Uganda en Sudan. Pas rond haar twaalfde kwam ze naar Nederland.

De eerste stappen van Verboom in de spotlights deed ze als model en ze won al spoedig een Elite Model Look-contest. Zo kwam ze in diverse reclamespotjes terecht, om tegelijkertijd te starten op de toneelschool. Op televisie brak ze door als presentatrice van Top of the Pops in 2004, om vervolgens in veel series en films te spelen.

Dit waren lang niet alleen Nederlandse films, want zo had ze ook een rol in Deuce Bigalow: European Gigolo en Me & Mr. Jones. De laatste jaren is ze zich ook steeds meer bezig gaan houden met andere projecten.

Zo richtte ze in 2009 Get It Done op, een organisatie die geld inzamelt om kleinschalige hulpprojecten in het buitenland te financieren. In 2014 heeft ze Cinetree opgericht. Hier wil ze zich volledig op gaan focussen, waardoor ze bij de lancering ook heeft aangegeven dat ze haar acteercarrière voorlopig stil zet.